Ořechovo-brusinková buchta

25. března 2015 v 11:10 | Lucille Daryl |  Recepty

Milujete ořechy a brusinky? Tuhle buchtu si mohou dopřát i vegani.


Nedávno jsem na internetu objevila obrázek ořechové suché buchty s brusinkami a protože jsem doslova milovník brusinek i ořechů, pátrala jsem po podobném receptu. Mám ovšem jednu takovou vlastnost, že při opisování receptů vynechám všechno podstatné, takže se nakonec musí improvizovat. Koneckonců, to mě v kuchyni baví nejvíc.








1 hrnek celozrnné žitné mouky
1 hrnek hladké mouky
1/3 hrnku mletých lněných semínek
půl lžičky jedlé sody
čtvrt lžičky soli
3/4 hrnku cukru
šťáva z většího pomeranče
1/4 hrnku rostlinného oleje
1 lžička vanilkového cukru
hrnek brusinek
hrnek vlašských ořechů

+ mléko
+ 1 vejce

půl lžičky prášku do pečiva
3 banány







Na vše potřebujeme jen jednu větší mísu, recept je totiž velice jednoduchý. Do mísy nasypeme všechny ingredience - hrnek žitné a hrnek hladké mouky, umletá lněná semínka, půl lžičky jedlé sody, čtvrt lžičky soli, 3/4 hrnku cukru (já osobně mám radši třtinový a dala jsem ho míň, brusinky jsou na mě sladké samy o sobě), šťávu z pomeranče (nebo trochu pomerančového džusu, ale osobně kupované džusy nenávidím), čtvrt hrnku rostlinného oleje, lžičku vanilkového cukru (či vanilkového extraktu) a hrnek ořechů a brusinek. Vše důkladně zamícháme.

Patříte mezi vegany? Díky šťávě z pomeranče by směs měla mít už těstovou konzistenci, takže stačí přidat půl lžičky prášku do pečiva, pořádně promíchat a vylít na plech.

Já ovšem mezi vegany nepatřím a neměla jsem ponětí, jak by to bez mléka a vejce chutnalo a nepekla jsem jen pro sebe, takže jsem to neriskovala a přidala hrnek mléka a 1 vejce (a prášek do pečiva pochopitelně nakonec). Vegani mohou s klidem tyto suroviny vynechat úplně, nebo použít rostlinné mléko.

Pečeme cca 25 minut na 180 stupňů.

Buchta je suchá a bez krému, což nechutná každému, ale mně osobně velice sedla, miluji takový typ zákusků. Možná ji někdy zkusím s čerstvým ovocem (lákají mě maliny) a s více druhy semínek a ořechů.

Příště se s vámi podělím o jeden jednoduchý a chutný slaný zákusek, který potěší masožravce i vegetariány!
 


Komentáře

1 Skřítek z dolu | E-mail | Web | 25. března 2015 v 12:33 | Reagovat

Jů tu si asi brzo udělám vypadá fakt báječně :)

2 Sakura Minamino / Tweedledee | E-mail | Web | 25. března 2015 v 12:57 | Reagovat

Ořechy, semínka i brusinky rozhodně můžu, takže určitě vyzkouším. >:3

3 Prostě Já | 25. března 2015 v 15:54 | Reagovat

Ten recept vypadá moc dobře! A podle fotky bude chutnat :) Takže určitě vyzkouším. A je fajn, že je to i na veganský způsob, protože to nejspíš udělám podle něj. :)

4 Melanie | Web | 25. března 2015 v 18:23 | Reagovat

Proč tyhle články vždycky otvírám zásadně když mám hlad a nemám po ruce nic na jídlo? :D Ale vypadá to celkem dobře, někdy to zkusím.

5 sarushef | Web | 25. března 2015 v 19:26 | Reagovat

To vypadá moc dobře!

6 The--Mish | E-mail | Web | 25. března 2015 v 19:44 | Reagovat

Mmmm.. vypadá to chutně, někdy určitě vyzkouším:)

7 Kelly | E-mail | Web | 26. března 2015 v 12:25 | Reagovat

Co se týče toho mléka, tak to klidně můžeš nahradit vlažnou vodou, nic se nestane. Navíc někde jsem stejně četla, že je vlažná voda naopak ještě lepší, protože buchta/koláč/whatever je pak snad i nadýchanější. Toho jsem si tak úplně nevšimla, ale v chuti to každopádně poznat není. A bez vajíčka se taky nic nestane. :D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama