HAWAII Piña Colada dort

15. června 2015 v 14:40 | Lucille Daryl |  Recepty

V těchto letních slunečních dnech jistě každého potěší vychlazený nápoj. A co si k němu ještě upéct dortík s typicky letní a exotickou chutí Piña Colady?


Nedávno jsem narazila na recept na ananasovou buchtu. A jak to tak bývá, trochu jsem si ho poupravila k obrazu svému a s chutí ho šla vyzkoušet.







TĚSTO

125 g ovesných vloček
125 g polohrubé mouky (zdravější varianta: špaldová mouka)
60 g třtinového cukru
alespoň 20 g kokosu
1 velký banán
4 lžíce kokosového oleje
2 vejce
1 lžíce skořice
2 lžíce rumu
špetka soli
2 lžičky sody

KRÉM

250 g tvarohu ve vaničce
Ananasový kompot
Kokos, rum a třtinový cukr dle chuti


+ 50 g kokosu na opražení s trochou třtinového cukru








TĚSTO
Do mísy si nalámeme velký banán, přidáme 2 vejce, 60 g třtinového cukru, 4 lžíce kokos. oleje a 2 lžíce rumu. Vše spolu rozmixujeme ponorným mixérem. Poté přimícháme 125 g mouky + 125 g ovesných vloček. Přidáme špetku soli, lžíci skořice, kokos a dvě lžičky sody. Vše spolu důkladně promícháme, nalijeme do dortové formy a dáme péct. Doporučuji přikrýt alobalem. Pečeme asi necelou hodinu.

KRÉM
Do misky dáme 250 g tvarohu (celá vanička), trochu šťávy z citrónu, ananas z plechovky (bez šťávy a asi jen 3/4, zbytek si necháme na zdobení a dovnitř dortu) a cukr s rumem dle vlastní chuti. Můžete přidat i trochu másla, pokud by se vám krém zdál moc řídký. Vše spolu rozmixujeme ponorným mixérem.



Nakonec si opražíme na pánvi na kokosovém oleji ještě 50 g kokosu společně s trochou třtinového cukru.

Upečený korpus necháme vychladnout a poté prořízneme, spodní část promažeme krémem a vyskládáme na něj kousky ananasu. Na spodní část položíme tu vrchní a opět ji potřeme krémem. Nakonec dortík posypeme opraženým zkaramelizovaným kokosem a ozdobíme ananasem.


U mě šlo pečení hladce do té chvíle, než si mamka začala stěžovat na příliš řídký krém, který mně osobně nevadil, ale nechala jsem se umluvit a dala do něj kousek másla (Zlaté Hané). Poté se krém srazil, jelikož už byl předtím nějakou dobu ušlehaný. Takže pokud se vám nebude konzistence líbit a rozhodnete se pro máslo, udělejte to hned. Naštěstí jsme krém zachránily (akorát byl trochu více rumový, hehe) a dort byl opravdu chutný. Mělo to exotickou chuť Piña Colady, která by s tímto dortem byla určitě výbornou kombinací.

Na krém jsem použila tvaroh odtučněný, jiný jsem zrovna neměla.
 


Komentáře

1 Sakura Minamino / Tweedledee Sakura Minamino / Tweedledee | E-mail | Web | 15. června 2015 v 20:52 | Reagovat

Tak to vypadá skutečně lákavě, obzvlášť pro nás milovníky ananasu a kokosu. :3

2 L. L. | Web | 16. června 2015 v 11:00 | Reagovat

mnaaaaaaaaaaaaaaaaaaam.♥
ted jsi mě dostala!

3 Seina Seina | Web | 18. června 2015 v 16:03 | Reagovat

Tak to vypadá nádherně, naprosto k sežrání. Až si příště koupím domů ananas, tak tohle určitě zkusím.

4 Anie Anie | Web | 27. srpna 2015 v 14:19 | Reagovat

Vypadá to skvěle !!! určitě ho zkusím !

5 Ennie Ennie | Web | 7. září 2015 v 10:43 | Reagovat

vypadá to dobře :D :D

6 sakay sakay | Web | 25. června 2016 v 10:12 | Reagovat

hmmm to bych si dala .3

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama