Dýňová buchta pro bezlepkáře

4. října 2017 v 10:29 | Lucirä |  Recepty
Doma se mi nakupilo docela dost mouk - z velké části se jedná o ty bezlepkové. A tak jsem se rozhodla tentokrát udělat
změnu, podvést své ovesné vločky a upéct něco z jiného základu. Dýňového pyré mám až až, tak jsem se rozhodla improvizovat. Buď to vyjde, anebo ne. A tadá, vznikla buchta bezlepková!

Na menší plech budeme potřebovat:

• 100g pohankové mouky
• 50g jahelné hladké mouky
• 20g vanilkové hrašky
• 50g kokosu
• lžíci kakaa
• 1 lžíci chia semínek
• 1 lžičku dýňového koření
• 1 střední banán
• 1 lžičku jedlé sody
• půl zavařovací sklenice dýňového pyré
• Sladidlo dle chuti
• 1 sklenice vody nebo rostlinného mléka
• čokoládu na kousky



Pro ještě větší chuťový zážitek:

• arašídové máslo
• rybízová marmeláda

Doporučuji buchtu rozříznout a promazat!

Jdeme na to...

- Do mísy nasypeme mouky, hrašku (pokud nemáte, asi to úplně vadit nebude - mně se těsto spojí i bez ní a ta vanilková chuť se tam docela ztratí), kokos, kakao, chia semínka, dýňové koření. Vše důkladně promíchejte.
- Přidáme na kousíčky nakrájenou čokoládu, banán (kvůli kterému já už buchtu nesladím - takhle mi to stačí - pokud chcete, přidejte sladidlo), dýňové pyré, vodu a mícháme, dokud nevznikne hezké a polotekuté těsto. Samozřejmě lze použít i rostlinné mléko a určitě s ním bude buchta o chlup lepší, ale já ho zrovna po ruce neměla a jsem zvyklá péct i z vody.
- Nakonec přidáme lžičku jedlé sody a necháme chvíli odležet.
- Do papírem vystlaného plechu nalijeme směs a pečeme na 200 stupňů cca půl hodinky, záleží na troubě.

A protože nesladím, část buchty jsem si promazala arašídovým máslem a rybízovou marmeládou, ale moc mi chutná i samotná! Připomíná mi takovou podzimní dýňovou verzi perníčku.

.

Jak na dýňové koření a dýňové pyré se dozvíte na konci tohoto článku
 

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama